Επιστολή του Μητροπολίτη Αθηνών Μελέτιου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τη δικαστική διαμάχη με τον νέο Έξαρχο στην Αμερική.

Επιστολή του Μητροπολίτη Αθηνών Μελέτιου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τη δικαστική διαμάχη με τον νέο Έξαρχο στην Αμερική.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Μητροπολίτη Αθηνών Μελέτιου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τη δικαστική διαμάχη με τον νέο Έξαρχο στην Αμερική. (EL)

Μελέτιος Μητροπολίτης Αθηνών (EL)

Αναφέρει ότι η Σύνοδος των καθηρημένων απέστειλε έξαρχο στην Αμερική τον Επίσκοπο Σπάρτης Γερμανό , προκαλώντας εντονότερη διαίρεση στον ελληνισμό της Αμερικής. Ζητεί τη μεσολάβηση του Ε.Βενιζέλου ώστε να δοθεί άμεση μαρτυρία από το Πατριαρχείο, που θα δηλώνεται ότι Μητροπολίτης Αθηνών εξακολουθεί να θεωρείται ο Μελέτιος, με σκοπό η μαρτυρία αυτή να χρησιμοποιηθεί στη δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών. (EL)

Επιστολή (EL)

Chicago, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (EL)


1921 Ιούλιος 8/21 (EL)


Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Μελέτιος Μητροπολίτης Αθηνών (EL)
Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως (EL)
Γερμανός Επίσκοπος Σπάρτης (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 316~04



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.