Τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου προς το Πρακτορείο Havas σχετικά με την παραβίαση συμφωνίας και ετοιμασία για επίθεση από τη Βουλγαρία.

Τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου προς το Πρακτορείο Havas σχετικά με την παραβίαση συμφωνίας και ετοιμασία για επίθεση από τη Βουλγαρία.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου προς το Πρακτορείο Havas σχετικά με την παραβίαση συμφωνίας και ετοιμασία για επίθεση από τη Βουλγαρία. (EL)

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (EL)

Αναφέρει την παραβίαση συμφωνίας από τη Βουλγαρία, η οποία έχει τριπλάσιο αριθμό δυνάμεων από αυτόν που έχει συμφωνηθεί και έχει συγκεντρώσει ισχυρές δυνάμεις στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Σερβία. Επίσης αναφέρει οτι η Βουλγαρία μοιράζει πολεμικό υλικό στις τρομοκρατικές ομάδες, που επιτίθενται στους Έλληνες και περιμένουν την ευκαιρία να εισχωρήσουν στην Ελλάδα και στη Σερβία. Τέλος, αναφέρει συνάντηση του στρατηγού Παρασκευόπουλου με Άγγλους και Γάλλους για την αντιμετώπιση της κατάστασης. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)

Θεσσαλονίκη (EL)
Παρίσι (EL)


1919 Ιούλιος 6 (EL)


Agence Havas
Εδαφική ακεραιότητα (EL)
Στρατός (EL)
Σχέσεις της Ελλάδας με τη Γαλλία (EL)
Άμυνα -- Εξοπλισμός (EL)
Βουλγαρικός στρατός (EL)
Σχέσεις της Ελλάδας με τη Βρετανία (EL)
Σερβία (EL)
Παρασκευόπουλος, Λεωνίδας (EL)
Αντάρτες (EL)
Μετακινήσεις στρατευμάτων (EL)
Βουλγαρία (EL)
Σχέσεις της Βουλγαρίας με τη Σερβία (EL)
Σχέσεις της Ελλάδας με τη Βουλγαρία (EL)



Κείμενο/PDF

Γαλλική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 021~79



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.