Υπόμνημα του Συνδέσμου των εκ Τουρκίας Ελλλήνων υπηκόων προς τον Πρόεδρο της Γερουσίας Στ. Γοανατά με το οποίο ητούν την τροποποίηση άρθρων νομοσχεδίου που αφορά τις αποζημιώσεις σε πρόσφυγες.

Υπόμνημα του Συνδέσμου των εκ Τουρκίας Ελλλήνων υπηκόων προς τον Πρόεδρο της Γερουσίας Στ. Γοανατά με το οποίο ητούν την τροποποίηση άρθρων νομοσχεδίου που αφορά τις αποζημιώσεις σε πρόσφυγες.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Υπόμνημα του Συνδέσμου των εκ Τουρκίας Ελλλήνων υπηκόων προς τον Πρόεδρο της Γερουσίας Στ. Γοανατά με το οποίο ητούν την τροποποίηση άρθρων νομοσχεδίου που αφορά τις αποζημιώσεις σε πρόσφυγες. (EL)

Σύνδεσμος των εκ Τουρκίας Ελλήνων υπηκόων (EL)

Αναφέρεται ότι τα επιδικασθέντα ποσά-αποζημιώσεις δεν αντιστοιχούν στην αξία των χαμένων περιούσιών και δεν θα πρέπει να παίζει ρόλο η μη επίδειξη τίτλων ιδιοκτησίας καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν άλλα πιστοποιητικά, τονίζεται η αοριστία του τρόπου και του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων, επισημαίνεται η απουσία από τους δικαιούχους αποζημίωσης της τάξης των ιδιοκτητών φορτηγίδων και των καταγόμενων από Ίμβρο και Τένεδο, κατακρίνεται η καταβολή παραβόλου ως οικονομικά ασύμφορη και τέλος ζητείται επαρκής αντιπροσώπευση των προσφύγων στις διάφορες επιτροπές. (EL)

Υπόμνημα (EL)

Πειραιάς (EL)
Αθήνα (EL)


1934 Αύγουστος 31 (EL)


Γονατάς Στυλιανός Πρόεδρος της Γερουσίας των Ελλήνων (EL)
Ιδιοκτησία Αποζημιώσεις (EL)
Νομοθεσία (EL)
Έλληνες πρόσφυγες (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 214~12



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.