Επιστολή σχετικά με την έναρξη της ένοπλης επανάστασης των Κρητών και τις αιτίες που την προκάλεσαν.

Επιστολή σχετικά με την έναρξη της ένοπλης επανάστασης των Κρητών και τις αιτίες που την προκάλεσαν.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*

4  ψηφιακά αρχεία

basic type logo 4 JPEG

δείτε ή κατεβάστε όλα τα ψηφιακά αρχεία
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
τα ψηφιακά αρχεία ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή σχετικά με την έναρξη της ένοπλης επανάστασης των Κρητών και τις αιτίες που την προκάλεσαν. (EL)

Γεώργιος Πρίγκιπας της Ελλάδας, Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης (EL)
Prince George of Greece, High Commissioner of Crete (EN)


Αναφέρει την επανάσταση των Κρητών χωρίς την γνώμη της κυβέρνησης του ελεύθερου ελληνικού βασιλείου και τις αιτίες που προκάλεσαν το επαναστατικό κίνημα. Αναφέρει, επίσης, την προσωπική του αντίθεση με τον Ύπατο Αρμοστή, τις προσπάθειές του για επίλυση του κρητικού ζητήματος και ότι μόνη διέξοδος κατά του δεσποτισμού ήταν η ένοπλη επανάσταση. Τέλος, αναφέρει την άποψή του για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να πραγματοποιηθεί η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. (EL)

Επιστολή (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1905 (EL)

Χανιά (EL)
Chania (EN)

1905 (EL)



Επαναστάσεις Κρήτη (EL)
Ένωση της Κρήτης (EL)
Επανάσταση του Θερίσου (1905) (EL)

Ελληνική γλώσσα

Κείμενο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.