Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Κλ. Μαρκαντωνάκη σχετικά με την κατάληψη του Βάμου και την αντίδραση του Πρίγκιπα Γεωργίου.

Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Κλ. Μαρκαντωνάκη σχετικά με την κατάληψη του Βάμου και την αντίδραση του Πρίγκιπα Γεωργίου.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*

12  ψηφιακά αρχεία

basic type logo 12 JPEG

δείτε ή κατεβάστε όλα τα ψηφιακά αρχεία
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
τα ψηφιακά αρχεία ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Κλ. Μαρκαντωνάκη σχετικά με την κατάληψη του Βάμου και την αντίδραση του Πρίγκιπα Γεωργίου. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)

Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 (EL)
Γεώργιος Πρίγκιπας της Ελλάδας, Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης (EL)
Βρετανικός στρατός (EL)
Ρώσικος στρατός (EL)
Ελληνικός τύπος (EL)
Markantonakis Klearchos 1863-1947 (EN)
Prince George of Greece, High Commissioner of Crete (EN)


Αναφέρει ότι εσωκλείει αντίγραφο εγγράφου για τη δράση των Ρώσων στο νομό Ρεθύμνου, αντίγραφο έκθεσης για τη δράση του επαναστατικού στρατοπέδου στην Αργυρούπολη. Επίσης, αναφέρει την πολιορκία και κατάληψη του Βάμου και την αντίδραση του Πρίγκιπα Γωργίου. Τέλος, αναφέρει την αποστολή τάγματος αγγλικού στρατού στην Κρήτη κατά παράκληση του Πρίγκιπα και εκφράζει την απορία που η είδηση δεν δημοσιεύτηκε στις ελληνικές εφημερίδες. (EL)

Επιστολή (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1905 Ιούνιος 9 (EL)

Θέρισο (Κρήτη) (EL)

1905 Ιούνιος 9 (EL)



Επαναστάσεις Κρήτη (EL)
Κινήματα εθνικά- επαναστατικά (EL)
Επανάσταση του Θερίσου (1905) (EL)
Κρητικό ζήτημα (EL)
National-revolutionary movements (EN)

Ελληνική γλώσσα

Κείμενο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.