Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Κλ. Μαρκαντωνάκη σχετικά με την αντίδραση για την διαταγή της κρητικής χωροφυλακής για το φόνο του Χναρά.

Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Κλ. Μαρκαντωνάκη σχετικά με την αντίδραση για την διαταγή της κρητικής χωροφυλακής για το φόνο του Χναρά.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Κλ. Μαρκαντωνάκη σχετικά με την αντίδραση για την διαταγή της κρητικής χωροφυλακής για το φόνο του Χναρά. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)

Εκφράζει την απογοήτευσή του για την απουσία αντίδρασης του ελληνικού λαού για την ημερήσια διαταγή της χωροφυλακής για το φόνο του Χναρά και εκφράζει την ελπίδα να διαμαρτυρηθεί ο τύπος. Αναφέρει ότι τα έξοδα της αντεπανάστασης στον Κίσσαμο κατέβαλε ο Ύπατος Αρμοστής και ζητεί ενημέρωση για τις ενέργειες του Μαρκαντωνάκη σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της επανάστασης. (EL)

Επιστολή (EL)

Θέρισος (Κρήτη) (EL)


1905 Ιούλιος 20 (EL)


Επαναστάσεις Κρήτη (EL)
Χναράς (EL)
Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος (EL)
Κίσαμος (EL)
Κινήματα εθνικά- επαναστατικά (EL)
Ελληνικός τύπος (EL)
Γεώργιος Πρίγκηπας της Ελλάδας, Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης (EL)
Κρητική Χωροφυλακή (EL)
Επανάσταση του Θερίσου (1905) (EL)
Κρητικό ζήτημα (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Κλέαρχου Μαρκαντωνάκη~Φάκελος 001~58



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.