Πολιτική έκθεση του Κ. Ρέντη σχετικά με τα πολιτικά και κυβερνητικά γεγονότα από το Συνέδριο του Λιβάνου μέχρι την παραίτηση των μελών του Κόμματος των Φιλελευθέρων από την κυβέρνηση.

Πολιτική έκθεση του Κ. Ρέντη σχετικά με τα πολιτικά και κυβερνητικά γεγονότα από το Συνέδριο του Λιβάνου μέχρι την παραίτηση των μελών του Κόμματος των Φιλελευθέρων από την κυβέρνηση.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Πολιτική έκθεση του Κ. Ρέντη σχετικά με τα πολιτικά και κυβερνητικά γεγονότα από το Συνέδριο του Λιβάνου μέχρι την παραίτηση των μελών του Κόμματος των Φιλελευθέρων από την κυβέρνηση. (EL)

Ρέντης Κωνσταντίνος 1884 - 1958 (EL)

Αναφέρεται στον τρόπο συγκρότησης της κυβέρνησης Παπανδρέου μετά το Συνέδριο του Λιβάνου, στη συμμετοχή του ΕΑΜ σ' αυτή, στον συγκεντρωτισμό του πρωθυπουργού, στα κυβερνητικά προβλήματα και στις σχέσεις μεταξύ των μελών της κυβέρνησης, στη στάση του Παπανδρέου αλλά και του ΕΑΜ έναντι του βασιλιά και του πολιτειακού ευρύτερα ζητήματος καθώς και στην παραίτηση των Φιλελευθέρων από την κυβέρνηση. (EL)

Έκθεση (EL)

Κάιρο (EL)


1944 Σεπτέμβριος 12 (EL)


Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) (EL)
Ελεύθερη Ελληνική Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου (1944) (EL)
Συνέδριο του Λιβάνου (EL)
Συνέδριο του Λιβάνου (Μάιος 1944) (EL)
Πολιτειακό ζήτημα (EL)
Γεώργιος Β΄ Βασιλιάς της Ελλάδας 1890 - 1947 (EL)
Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 1944 (EL)
Παραίτηση (EL)
Λίβανος (EL)
Κυβέρνηση Ζητήματα (EL)
Κυβέρνηση Μέση Ανατολή (EL)
Πολιτική (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου~Φάκελος 006~143



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.