δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
Κάποτες κάποιος ήθελε ν' ανοίξη την εκκλησία
(EL)
Δευτεραίος, Άγγελος Ν.
Δημητράκης, Αχιλλεύς
Κάποτες κάποιος ήθελε ν' ανοίξη την εκκλησία. Πήγε στον παπά και του λέει : παπά θέλω να ανοίξω την Αγιά Σωτήρα, αλλά πρίν να φέξη να 'ναι τελειωμένη η λειτουργία. Τότες ο παπάς σηκώθηκε νύχτα πήρε κι εμένα για να πάμε στην εκκλησία. Ως γνωστόν παίρνει ένα μικρό μαζί του. Πήραμε τα πράματα από εδώ να πάμε στην εκκλησία. Στο δρόμο βγήκε ένα πρώμα ακριβώς σαν γατί, το οποίο γύριζε γύρω – γύρω από εμάς. Τούτο δε μας συνόδευσε έως την πόρτα της εκκλησίας. Μόλις φθάσουμε στην πόρτα εξαφανίστηκε. Τότε λέει ο παπάς : Έιδες τίποτε; Είδα λέω. Τι; Ένα σαν γατί. Φοβήθηκες; Ναι του λέω και ο παπάς μην φοβάσαι είναι η Αγία Σωτηρία. Μας χαίρονταν και μας συνόδευε.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.