Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Γεώργιο Βεντήρη σχετικά με διάταξη του Συμβουλίου τη Επετηρίδας, η οποία οδηγεί σε αλλοίωση της δημοκρατικής σύνθεσης του στρατού.

Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Γεώργιο Βεντήρη σχετικά με διάταξη του Συμβουλίου τη Επετηρίδας, η οποία οδηγεί σε αλλοίωση της δημοκρατικής σύνθεσης του στρατού.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Γεώργιο Βεντήρη σχετικά με διάταξη του Συμβουλίου τη Επετηρίδας, η οποία οδηγεί σε αλλοίωση της δημοκρατικής σύνθεσης του στρατού. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)

Αναφέρεται σε δήλωση του Βενιζέλου ότι η διάταξη του Συμβουλίου της Επετηρίδας ότι οι παραπονούμενοι μπορούν να εξέλθουν του στρατού με τα ευεργετήματα του νόμου της εκούσιας εξόδου δημιουργούν τον κίνδυνο αλλοίωσης της δημοκρατικής σύνθεσης του στρατού. Δηλώνει ότι επιθυμεί αυτή η δήλωσή του να ανακοινωθεί στους αρχηγούς του Εθνικού Συνασπισμού και σχετική επιστολή του στον Τύπο. Τέλος, αναφέρει ότι έλαβε τα βιβλία που του έστειλε ο Βεντήρης και τον ευχαριστεί και του υπενθυμίζει να δώσει μία επιστολή του στο στρατηγό Πάγκαλο. (EL)

Επισκεπτήριο (EL)

Χαλέπα (Χανιά) (EL)
Αθήνα (EL)


1934 Νοέμβριος 22 (EL)


Στρατός (EL)
Βεντήρης Γεώργιος 1890-1954 (EL)
Δημοκρατία (EL)
Εθνικός Συνασπισμός (EL)
Νομοθεσία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου - Κατάλοιπα Μαρίκας Βενιζέλου~Φάκελος 3~096



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.