Επιστολή του Δ. Γούναρη προς τις Ελληνικές Πρεσβείες σχετικά με την απογοήτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στάση της Συμμαχίας απέναντι στη Βουλγαρία.

Επιστολή του Δ. Γούναρη προς τις Ελληνικές Πρεσβείες σχετικά με την απογοήτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στάση της Συμμαχίας απέναντι στη Βουλγαρία.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Δ. Γούναρη προς τις Ελληνικές Πρεσβείες σχετικά με την απογοήτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στάση της Συμμαχίας απέναντι στη Βουλγαρία. (EL)

Γούναρης, Δημήτριος, Πρωθυπουργός της Ελλάδας (1867-1922) (EL)

Μετά την κοινοποίηση του νέου διαβήματος της Συμμαχίας προς τη Βουλγαρία, που περιέχει την υπόσχεση για ανακατομή των Βουλγαρικών συνόρων, καθώς και τη βοήθεια της ώστε να ικανοποηθούν οι εδαφικές της διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, ο Γούναρης αποστέλλει στις Ελληνικές Πρεσβείες Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ρωσίας επιστολή διαμαρτυρίας όπου εκφράζει την απογοήτευση και την πικρία της Ελληνικής Κυβέρνησης και του λαού της για τη στάση της Συμμαχίας, με την εντολή να την κοινοποιήσουν στις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1915 Ιούλιος 30 (EL)


Entente
Εδαφική ακεραιότητα (EL)
Εδαφικές διεκδικήσεις (EL)
Πρεσβείες της Ελλάδας στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Ρώμη και στην Αγία Πετρούπολη (EL)
Διεθνείς σχέσεις (EL)
Άμυνα (EL)
Βουλγαρία (EL)
Πόλεμος 1914-1918 (EL)



Κείμενο/PDF

Γαλλική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 011~81



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.