Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον Β.Δεληγιάννη σχετικά με την κατηγορία του Τσαλδάρη για πολιτική εκμετάλλευση της απόπειρας δολοφονίας του.

Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον Β.Δεληγιάννη σχετικά με την κατηγορία του Τσαλδάρη για πολιτική εκμετάλλευση της απόπειρας δολοφονίας του.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον Β.Δεληγιάννη σχετικά με την κατηγορία του Τσαλδάρη για πολιτική εκμετάλλευση της απόπειρας δολοφονίας του. (EL)

Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936) (EL)

Απαντά στην κατηγορία του Τσαλδάρη για πολιτική εκμετάλλευση της απόπειρας δολοφονίας του στη λεωφόρο Κηφισίας. Αναφέρει οτι στην κατάθεσή του υποστήριξε οτι ο Τσαλδάρης δεν γνώριζε το έγκλημα και οτι έχει μόνο την πολιτική ευθύνη για το διορισμό του Πολυχρονόπουλου ως Αρχηγού Δημοσίας Ασφάλειας. Αναφέρει οτι ο Τσαλδάρης έχει πολιτική ευθύνη για την ηθική αυτουργία που του αποδόθηκε στο κίνημα Πλαστήρα, αν και συνέβαλε στη ματαίωσή του. Αναφέρει τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί η πολιτική κρίση και για να αποφευχθεί ο εμφύλιος. (EL)
Κολοβό. (EL)

Επιστολή (EL)

Cauterets


1933 Αύγουστος 29 (EL)


Κίνημα 6 Μαρτίου 1933 (EL)
Πλαστήρας, Νικόλαος- Στρατηγός- 1883 - 1953 (EL)
Δικαιοσύνη Ποινική (EL)
Πολυχρονόπουλος, Ιωάννης- Διευθυντής Δημοσίας Ασφαλείας (EL)
Εγκληματικότητα Δολοφονία (EL)
Απόπειρα κατά του Βενιζέλου (EL)
Δεληγιάννης, Βασίλειος- Βουλευτής Αθηνών (EL)
Τσαλδάρης Παναγής Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1868-1936 (EL)
Πολιτική (EL)
Δημόσια τάξη και ασφάλεια (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 296~32



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.