Άρθρο του Ε.Βενιζέλου σχετικά με την πρόθεση του Κόμματος των Φιλελευθέρων, ως αντιπολίτευση, να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Τσαλδάρη.

Άρθρο του Ε.Βενιζέλου σχετικά με την πρόθεση του Κόμματος των Φιλελευθέρων, ως αντιπολίτευση, να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Τσαλδάρη.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Άρθρο του Ε.Βενιζέλου σχετικά με την πρόθεση του Κόμματος των Φιλελευθέρων, ως αντιπολίτευση, να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Τσαλδάρη. (EL)

Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)

Αναφέρει οτι η αντιπολίτευση είχε την καλή διάθεση και προθυμία να διευκολύνει το κυβερνητικό έργο και οτι παρέμεινε πιστή στις υποσχέσεις της με αποτέλεσμα να παραβεί το καθήκον της και να επιβληθεί βαριά φορολογία στον ελληνικό λαό. Αναφέρει οτι την εντύπωση για ειλικρινή συνεργασία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κατέστρεψε η κατηγορία του Μεταξά εναντίον του για ηθική αυτουργία στο κίνημα Πλαστήρα. Τέλος αναφέρεται στη συνεδρίαση που συζητήθηκε η πρόταση του Μεταξά για δίωξή του και στη στάση που κράτησε ο Τσαλδάρης, αλλά και στην απόπειρα δολοφονίας του στις 6 Ιουνίου 1933. (EL)

Άρθρο (EL)


<1934>


Δικαιοσύνη Πολιτική (EL)
Κίνημα 6 Μαρτίου 1933 (EL)
Κινήματα (EL)
Πολιτική Εσωτερική (EL)
Εγκληματικότητα Δολοφονία (EL)
Κόμμα Φιλελευθέρων (EL)
Οικονομία-- Φορολογία (EL)
Απόπειρα κατά του Βενιζέλου (EL)
Μεταξάς, Ιωάννης Π.- 1871-1941 (EL)
Τσαλδάρης Παναγής Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1868-1936 (EL)
Εκτελεστική εξουσία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 309~17



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.