Άρθρο του Ε.Βενιζέλου με το οποίο αναφέρεται στην αγόρευσή του στη Βουλή για την κατηγορία της παθητικής στάσης στο κίνημα Πλαστήρα.

Άρθρο του Ε.Βενιζέλου με το οποίο αναφέρεται στην αγόρευσή του στη Βουλή για την κατηγορία της παθητικής στάσης στο κίνημα Πλαστήρα.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Άρθρο του Ε.Βενιζέλου με το οποίο αναφέρεται στην αγόρευσή του στη Βουλή για την κατηγορία της παθητικής στάσης στο κίνημα Πλαστήρα. (EL)

Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)

Αναφέρει οτι κατά την αγόρευση του με την οποία έδινε απάντηση στην κατηγορία του Τσλαδάρη για παθητική στάση στο κίνημα Πλαστήρα ακούστηκε η κατηγορία οτι ήταν ηθικός αυτουργός του κινήματος και καταλύθηκε η ελευθερία του λόγου. Αναφέρει οτι ο Τσαλδάρης πρότεινε την αμνηστεία για την κατηγορία εναντίον του και οτι ο Υπουργός Γεωργίας αντιτάχθηκε στη δημοσίευση του διατάγματος. (EL)

Άρθρο (EL)


1934


Τσαλδάρης, Παναγής- 1868-1936 (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 309~35



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.