Τηλεγράφημα του Ν.Μαυρουδή προς τον Ε.Βενιζέλο για τα έκτροπα που έγιναν κατά την κατάληψη της Σμύρνης από τον Ελληνικό στρατό.

Τηλεγράφημα του Ν.Μαυρουδή προς τον Ε.Βενιζέλο για τα έκτροπα που έγιναν κατά την κατάληψη της Σμύρνης από τον Ελληνικό στρατό.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα του Ν.Μαυρουδή προς τον Ε.Βενιζέλο για τα έκτροπα που έγιναν κατά την κατάληψη της Σμύρνης από τον Ελληνικό στρατό. (EL)

Μαυρουδής, Νικόλαος (EL)

Διαβιβάζει τηλεγράφημα του Ε.Ρέπουλη αναφερόμενο στη συνομιλία του με το Ναύαρχο Κάλθορπ για τα έκτροπα που έγιναν κατά την κατάληψη της Σμύρνης από τον ελληνικό στρατό. Κατά τη γνώμη του ο Κάλθορπ έμεινε ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις που του δόθηκαν σχετικά με τα επεισόδια και με τα ληφθέντα μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης. Συμπληρώνει ότι ο Κάλθορπ ενημερώθηκε επίσης για την πρόθεση των Ιταλών να καταλάβουν το Αϊδίνι και για την ύπαρξη ενδείξεων ότι οι Ιταλοί ενέχονται στην πρόκλιση των επεισοδίων. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)

Χίος (EL)


1919 Mάιος 20 (EL)


Ελληνική κατοχή της Σμύρνης (EL)
Calthorpe, Ναύαρχος (EL)
Ρέπουλης, Εμμανουήλ- 1863-1924 (EL)
Διεθνείς σχέσεις (EL)
Ελληνικός Στρατός (EL)
Αϊδίνι (EL)
Δημόσια τάξη και ασφάλεια -- Συγκρούσεις (EL)
Ιταλία (EL)
Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936) (EL)
Σμύρνη (EL)
Ιταλική κατοχή στη Μικρά Ασία (EL)
Σχέσεις της Ελλάδας με την Entente (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 018~99



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.