Επιστολή του Α.Φραντζή προς τον Ε.Βενιζέλο, στην οποία εκτίθενται οι απόψεις του αποστολέα για τις μελλοντικές διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας.

Επιστολή του Α.Φραντζή προς τον Ε.Βενιζέλο, στην οποία εκτίθενται οι απόψεις του αποστολέα για τις μελλοντικές διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Α.Φραντζή προς τον Ε.Βενιζέλο, στην οποία εκτίθενται οι απόψεις του αποστολέα για τις μελλοντικές διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας. (EL)

Φραντζής Αμβρόσιος (EL)

Εκθέτει τις σκέψεις του σχετικά με τις διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας. Θεωρεί ότι απαιτείται ικανότητα, δραστηριότητα, αφθονία υλικών μέσων, μεθοδικότητα, εναρμονισμός ενεργειών μεταξύ Κράτους και αντιπροσωπειών για την επίτευξη των εθνικών στόχων. Επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να "κερδίσει" την εύνοια όχι μόνο των Συμμάχων και των ουδέτερων Κυβερνήσεων αλλά και της κοινής γνώμης. Τέλος, διατυπώνει τις απόψεις του σχετικά με τις διπλωματικές κινήσεις στις οποίες οφείλει να προβεί η Ελλάδα απέναντι στη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αγγλία και την Αμερική. (EL)

Επιστολή (EL)

Βέρνη (EL)


1918 Απρίλιος 5/18 (EL)


Μεγάλη Βρετανία (EL)
Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (EL)
Βουλγαρία (EL)
Σύμμαχοι 1914-1918 (EL)
Τουρκία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 314~01



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.