Επιστολή του αντιεισαγγελέα εφετών Κρήτης, Ι. Κριάρη, προς την Ανωτέρα Διεύθυνση Δικαιοσύνης σχετικά με την κατάλυση των αρχών από τους επαναστάτες.

Επιστολή του αντιεισαγγελέα εφετών Κρήτης, Ι. Κριάρη, προς την Ανωτέρα Διεύθυνση Δικαιοσύνης σχετικά με την κατάλυση των αρχών από τους επαναστάτες.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του αντιεισαγγελέα εφετών Κρήτης, Ι. Κριάρη, προς την Ανωτέρα Διεύθυνση Δικαιοσύνης σχετικά με την κατάλυση των αρχών από τους επαναστάτες. (EL)

Κριάρης Ιωάννης αντιεισαγγελέας εφετών Κρήτης (EL)

Αναφέρει ότι οι επαναστάτες του Θερίσου προχώρησαν στο διορισμό φρουράρχων στις έδρες των επαρχιών και στα ειρηνοδικεία του νομού Χανίων και στα Σφακιά. Αναφέρει πληροφορίες για τα πρόσωπα τα οποία χαρακτηρίζει φαύλα στοιχεία. Στο περιθώριο της επιστολής υπάρχουν χειρόγραφες σημειώσεις του Ε. Βενιζέλου, ο οποίος υπογραμμίζει τα ψευδή στοιχεία της επιστολής. (EL)
Επισυνάπτεται στο έγγραφο με αριθμό εισαγωγής 177-002-07. (EL)

Επιστολή (EL)


[1905]


Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Επαναστάσεις Κρήτη (EL)
Ανώτατη Διεύθυνση της Δικαιοσύνης (EL)
Κινήματα εθνικά- επαναστατικά (EL)
Σφακιά (EL)
Νομός Χανίων (EL)
Επανάσταση του Θερίσου (1905) (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Κλέαρχου Μαρκαντωνάκη~Φάκελος 002~07-09



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.