Σημείωμα του Ελ. Βενιζέλου σχετικά με την κατηγορία εναντίον του ότι έφερε τα αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα στην Ελλάδα και τη στάση των διαδόχων του έναντι αυτών.

Σημείωμα του Ελ. Βενιζέλου σχετικά με την κατηγορία εναντίον του ότι έφερε τα αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα στην Ελλάδα και τη στάση των διαδόχων του έναντι αυτών.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Σημείωμα του Ελ. Βενιζέλου σχετικά με την κατηγορία εναντίον του ότι έφερε τα αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα στην Ελλάδα και τη στάση των διαδόχων του έναντι αυτών. (EL)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)

Απαντά στην κατηγορία ότι έφερε τον Αγγλικό και Γαλλικό στρατό στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι οι διάδοχοί του δεν εμπόδισαν την αποβίβασή τους. Επίσης, διατυπώνει το ερώτημα για ποιό λόγο δεν έθεσαν οι διάδοχοί του στη Γερμανία ως όρο για τη διατήρηση της ουδετερότητας της Ελλάδας την εγγύηση ότι δεν θα εισερχόταν κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Βουλγαρικός στρατός σε ελληνικό έδαφος, σχολιάζοντας ότι δεν είχε γίνει προκειμένου να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τη γερμανική νίκη. (EL)

Σημείωμα (EL)


<1916>


Βουλγαρικός στρατός (EL)
Συμμετοχή της Ελλάδας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (EL)
Πολιτική Διχασμός (EL)
Βρετανικός στρατός (EL)
Μεγάλος Πόλεμος (EL)
Πόλεμος Παγκόσμιος (EL)
Γαλλικός στρατός (EL)
Διχασμός (1916-1917) (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου~Φάκελος 035~040



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.